Image

Vasakronan säljer för 267 miljoner i Stockholm

TRANSAKTIONER Vasakronan har sålt tre fastigheter i Stockholm till tre olika köpare. Köpeskillingen uppgår totalt till 267 miljoner kronor och den uthyrningsbara arean till 7 150 kvadratmeter.
Publicerad den 30 Oktober 2009

Det är två fastigheter i Gamla stan och en i Stockholm city som nu har sålts. Samtliga försäljningar har skett i bolagsform.

• Fastigheten Bacchus 1 ligger på Skeppsbron 20 i Gamla stan. Den är byggd 1901 och har en uthyrbar area om 2 955 kvadratmeter. Köpare är Havsstigen Investment AB som tillträder den 29/10.

• Fastigheten Tritonia 9 ligger på Stora Nygatan 14-16. Den är byggd 1962 och har en uthyrbar area om 2461 kvadratmeter. Köpare är Stenklippan AB, ett dotterbolag till Thulefastigheter AB, som tillträder den 3/11.

• Fastigheten Lantmätaren 1 ligger på Lantmäteribacken 1 vid Kungsträdgården. Den är byggd 1644 och har en uthyrbar area om 1 733 kvadratmeter. Köpare är Fondex AB som tillträder den 2/11.

- De sålda fastigheterna är fina och har bra hyresgäster, men tillhör inte vårt kärninnehav. Intresset för dem har varit mycket stort på marknaden och vi tror att de nya ägarna kommer att kunna fortsätta förvalta dem på ett bra sätt. Vi är mycket nöjda med utfallet av försäljningarna, säger Åke Pettersson, chef transaktioner på Vasakronan.

CB Richard Ellis har varit rådgivare till Vasakronan i samtliga försäljningar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige