Image

Vasakronan hyr ut på Vasagatan

UTHYRNING Baker & McKenzie har tecknat hyresavtal på 2 500 kvadratmeter kontor i Vasakronans nyrenoverade fastighet på Vasagatan 7.
Publicerad den 8 Mars 2010

Kvarteret Pennfäktaren på Vasagatan 7 är ett av Vasakronans största ombyggnadsprojekt och har en tydlig miljöprofil. En befintlig cityfastighet från 1970-talet har förvandlats till ett modernt, hållbart hus utrustat med den senaste miljötekniken.

- Den här delen av Stockholm är i en intensiv och spännande utvecklingsfas. Att Baker & McKenzie väljer att etablera sig här är ett tydligt tecken på områdets nyvunna attraktivitet. Enligt de hyresgäster som valt Vasagatan 7 uppskattar man det centrala läget, fastighetens arkitektur och tydliga miljöprofil, säger Per Dahlbeck, projektchef på Vasakronan.

Baker & McKenzie är en av världens ledande advokatbyråer inriktad på affärsjuridik och har 67 kontor i 39 länder. I Stockholm finns Baker & McKenzie sedan 1991.

- Vi ser fram emot att flytta till moderna lokaler med utmärkta allmänna kommunikationer, och det centrala läget är positivt för våra klienter. De nya lokalerna är också miljöanpassade, vilket ligger helt i linje med Baker & McKenzies egna arbete inom miljöområdet, säger Bo Lindqvist, vd vid Baker & McKenzies Stockholmskontor.

Under ombyggnaden har uttjänta installationer bytts ut och genomgående effektiv teknik byggts in för att kraftigt minska husets energianvändning. Efter ombyggnaden kommer energianvändningen minska med 60 procent. Bland miljösatsningarna märks solfångare som finns på taket för att tillverka komfortkyla och tappvarmvatten samt sedumtak som fångar upp luftföroreningar och regnvatten. Ventilations- och klimatsystem är behovsstyrda och belysningen är närvarostyrd.

Fastigheten omfattar cirka 13 000 kvadratmeter kontors- och butikslokaler och inflyttning påbörjades i slutet av 2009. Sju av nio våningsplan är i och med den här uthyrningen uthyrda till miljömedvetna företag.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige