Image
Vasakronan hyr ut 1 900 kvadratmeter i Malmö.
Vasakronan hyr ut 1 900 kvadratmeter i Malmö. Bild: Vasakronan

Vasakronan hyr ut 1 900 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Det är it-företaget Atea som hyr två plan i nybyggda Priorn i centrala Malmö. Med förhyrningen är fastigheten i princip fullt uthyrd.
Publicerad den 29 September 2021

Mitt i staden, med omedelbar närhet till Triangelns tågstation och köpcentrum och med både Pildammsparken, Malmö Opera samt Malmö Konsthall som grannar, ligger fastigheten Priorn (Abbedissan 2).

Fastigheten stod klar 2020 och omfattar 13 000 kvadratmeter fördelat på sju våningar kontor, butikslokaler och garage samt takterrass. Här hyr sedan tidigare bland andra COWI, Region Skåne, RWE Renewables Sweden AB, Geshdo och arkitektbyrån Här!

När Atea, som idag har sitt kontor i samma område, flyttar in under första kvartalet 2022 blir Priorn hemvist för ytterligare 200 personer.
– Det är en god efterfrågan på den här typen av produkter i Malmö. Läget är svårslaget och lokalerna väl anpassade för att möta våra kunders behov. Fastigheten håller dessutom miljömässigt väldigt hög standard och är certifierad enligt LEED Platina, det bidrar starkt till attraktiviteten, säger Anna Stenkil, regionchef Malmö.

Priorn är ett bidrag på vägen till klimatneutralt byggande i staden och belönades nyligen med Malmö stads miljöbyggpris Gröna Lansen. I sin motivering lyfte juryn särskilt fastighetens klimatsmarta energilösning men även takträdgården, Sinnenas trädgård, på toppen av Region Skånes minnesklinik. Fastigheten är försedd med en geonergianläggning som producerar både värme och kyla lokalt. En lösning som inte bara försörjer Priorn utan även grannfastigheten.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige