Image
Per Thiberg och Anna Nyberg.
Per Thiberg och Anna Nyberg. Bild: Vasakronan

Vasakronan förändrar i ledningsgruppen – två namn lämnar

Bolag Vasakronan strukturerar om i ledningen – Per Thiberg och Anna Nyberg lämnar ledningsgruppen medan Jan-Erik Hellman blir chef för fastighetsutveckling i Stockholm.
Publicerad den 28 Januari 2020

Sergelhuset är bolagets enskilt största projekt med en investering på nästan fyra miljarder kronor. Anna Nyberg, som i dag är chef fastighetsutveckling i Stockholm kommer ta ansvar för den totala samordningen och slutförandet av projektet.
– Vi jobbar nu för att förändra hela Stockholm city. Det är ett komplext och ansvarsfullt arbete med otroligt många olika delar. För att det ska bli så bra som vi vill, är jag väldigt glad att Anna vill ta ansvar för det arbetet, säger Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Jan-Erik Hellman, som i dag är regionchef i Uppsala, kommer ta över som chef för fastighetsutveckling i Stockholm och samtidigt ta ansvar för samordningen av bolagets projektverksamhet på alla orter.

Per Thiberg, chef affärsutveckling, kommer fortsatt att ansvara för de JV-bolag som Vasakronan är delägare i samt lägga ett ökat fokus på att samordna, stötta och utveckla arbetet för att nå klimatneutralitet i Vasakronans projektverksamhet till 2030.
– Vår projektverksamhet påverkar bolagets lönsamhet på ett betydande sätt. Vi har höga ambitioner att driva verksamheten på ett alltigenom hållbart sätt. Med den här organisationsförändringen förstärker vi möjligheterna att göra det, säger Johanna Skogestig.

Med förändringarna justeras även Vasakronans ledningsgrupp som nu består av:
Johanna Skogestig, vd
Anders Ahlberg, tf chef för fastighetsinvesteringar
Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm
Sheila Florell, chef juridik
Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling Stockholm
Christer Nerlich, chef ekonomi och finans
Kristina Pettersson Post, regionchef Göteborg
Anna Stenkil, regionchef Malmö
Cecilia Söderström, HR-chef
Nicklas Walldan, chef teknik, service och utveckling
Peter Östman, kommunikationschef.
Christian Fredrixon tillträder som chef fastighetsinvesteringar den 4 maj.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige