Image
Fredrik Wirdenius.
Fredrik Wirdenius. Bild: Gustav Kaiser

Vasakronan får A3-rating från Moody's

Bolag Vasakronan har fått en rating från Moody's med betyget A3, stabila utsikter. Den starka ratingen bygger på Vasakronans högkvalitativa fastighetsportfölj, goda finansiella nyckeltal samt den starka kopplingen till bolagets ägare Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden.
Publicerad den 7 Maj 2018

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag och även den största aktören bland företag på den svenska kapitalmarknaden. Sedan ett antal år tillbaka har bolaget dessutom varit aktiva på den norska kapitalmarknaden. Per den 31 mars 2018 uppgick den totala skulden till 58,9 mdkr, varav 41,2 mdkr utgjordes av icke säkerställda obligationer och företagscertifikat.

Bolagets finansiella målsättning är att ha en så diversifierad finansieringsstruktur som möjligt, både avseende löptider och finansieringskällor:

- En publik rating ger oss ökad tillgång till kapital med längre löptider i befintliga marknader. Att ett oberoende institut som Moody's gör en omfattande genomlysning av Vasakronan skapar ytterligare transparens gentemot investerare och ratingen banar väg för goda upplåningsmöjligheter även på nya marknader. Det goda betyg vi får är ett bevis för beståndets kvalitet och ett uttryck för bolagets starka ägarstruktur, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige