Image
Johanna Skogestig.
Johanna Skogestig. Bild: fotograf@gustavkaiser.se

Vasakronan drar tillbaka utdelningsförslag

Bolag Vasakronans styrelse har beslutat att dra tillbaka förslaget om utdelning av sex miljarder kronor till bolagets ägare.
Publicerad den 27 Mars 2020

Covid-19 har haft stora konsekvenser för samhället. Vasakronans samhällsroll innebär ett ansvar för att bidra till långsiktig finansiell stabilitet. Den fulla omfattningen av konsekvenserna av Covid-19 är fortfarande inte känd.

Av dessa skäl har styrelsen beslutat att dra tillbaka utdelningsförslaget om sex miljarder kronor till ägarna. Styrelsen har också beslutat att återuppta frågan om utdelning senare under året och ompröva situationen utifrån de då rådande omständigheterna.
– Att dra tillbaka utdelningsförslaget är klokt. Det handlar om god affärsetik och att agera ansvarsfullt, säger Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Skanska om avtalet med Stena Fastigheter: "Byggs det vill vi vara med"

Bostäder Skanska har tecknat ett avtal värt cirka 550 miljoner kronor med Stena Fastigheter. Avtalet omfattar byggnation av 361 bostäder i Ekebäckshöjd, vilket är ett av de större bostadsprojekten i Göteborg just nu. I framtiden kan ytterligare ett liknande avtal komma att bli till. – Där vill vi också vara med, säger Tobias Ekstedt, distriktschef för Skanska Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY