Image

Vasakronan bygger ut Rambölls kontor

UTHYRNING Teknikkonsultföretaget Ramböll hyr ytterligare cirka 3 000 kvadratmeter av Vasakronan, som bygger ut kontoret i fastigheten kvarteret Skjutsgossen på Södermalm i Stockholm.
Publicerad den 18 Mars 2009

Tre nya flyglar kommer att byggas ihop med den befintliga byggnaden.
I november förra året flyttade Ramböll in i de totalrenoverade lokalerna på cirka 9 000 kvadratmeter på Krukmakargatan på Södermalm i Stockholm. Förutom en total invändig renovering har fastigheten även fått butikslokaler i gatuplan.

Utbyggnaden i form av tre flyglar sker på befintlig tomt. Detaljplanen för de nya byggnaderna godkändes i somras. Byggprojektet startar i mars 2009 och ska vara klart för successiv inflyttning under våren 2010. Avtalet är tioårigt.
Vasakronans investering uppgår till cirka 90 miljoner kronor.

- Tillsammans med Ramböll skapar vi ännu fler flexibla och miljöriktiga arbetsplatser, säger Sven-Göran Svensson, regionchef på Vasakronan i Stockholm. Den moderna arkitekturen kommer att vara en spännande och behaglig kontrast till den befintliga byggnaden som ursprungligen var en fabriksbyggnad.

Ramböll är ett ledande teknikkonsultföretag som erbjuder helhetslösningar inom byggande, infrastruktur, industri, energi, vatten och miljö, telekommunikation, management och IT. Ramböll Sverige är en del av Ramböllkoncernen som har mer än 8 000 medarbetare på 160 kontor i 28 länder.

- Nu expanderar vi ytterligare och får i och med utbyggnaden cirka 150 nya arbetsplatser i \″Ramböll-huset\″, som vi vill utveckla till en spännande arbets- och mötesplats, berättar Bent Johannesson, vd på Ramböll Sverige. Vi deltar i tillbyggnadsprojektet genom projektering av all teknik.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige