Image
Mobilia blir mer inriktat på vård och service.
Mobilia blir mer inriktat på vård och service. Bild: Atrium Ljungberg

Vårdcentral och tandläkare till Mobilia

Uthyrning Mobilia tar nästa steg i utvecklingen att bli en central plats i Malmö för handel, service, kultur och nöje och nu även vård och hälsa. Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Folktandvården Skåne och Mobilia Vårdcentral om sammanlagt närmare 1 500 kvadratmeter. De öppnar hösten 2020.
Publicerad den 2 Maj 2019

De två nya aktörerna flyttar in i Centrumhuset på plan två, där befintlig handel kompletteras med en ny inriktning mot vård, förebyggande hälsa och välbefinnande.

– Att bredda utbudet inom samhällsservice, vård och hälsa är en viktig del i vidareutvecklingen av Mobilia. Plan två i Centrumhuset kommer att få en ny inriktning med fokus på vård, förebyggande hälsa och välbefinnande. Vi är därför glada att redan nu ha tecknat avtal med både tandläkare och vårdcentral, som båda utgör en viktig del i vårt pågående konceptarbete kring att förenkla vägen till ett långsiktigt hälsosammare liv, säger Andreas Lundberg, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg i Malmö.

Både Folktandvården Skåne och Mobilia Vårdcentral slår upp sina dörrar under hösten 2020.
– Genom att finnas på en central plats och i rätt sammanhang blir det enkelt att komma till oss, något som våra kunder värdesätter, säger Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.

– Att vara lättillgänglig och finnas nära våra patienter är en viktig anledning till att vi väljer att etablera en vårdcentral i Mobilia. Vi ser en spännande utveckling av platsen där service, vård och förebyggande hälsa blir ett naturligt inslag i stadskvarteret, säger Ali Dafi, läkare och en av delägarna i Mobilia vårdcentral.

Under 2019 pågår byggnation av Torghuset i Mobilia, som kommer innehålla flera bostäder, Nordisk Film Bio samt barnkulturhuset Funnys Äventyr. Det centrala torget kommer att byggas om för att bjuda in till både lek och umgänge, samt förstärkas med ytterligare restauranger och nöjesutbud.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige