Image

Uthyrningsarbetet i Mölndal påbörjat – de får uppdraget

Bygg/Arkitektur NCC har startat uthyrningen av butikslokalerna i nya Mölndals Galleria – 32 000 kvadratmeter med 70 butiker. Uthyrningsuppdraget går till ett danskt konsultbolag.
Publicerad den 1 November 2013
Mölndals Galleria ska omfatta 32 000 kvadratmeter. Bild: NCC
Mölndals Galleria ska omfatta 32 000 kvadratmeter.

Mölndals Galleria är en del i det stora stadsutvecklingsprojekt som påbörjats i Mölndal. NCC står för att bygga större delen av Mölndals stadskärna, där huvudobjektet är Mölndals Galleria med cirka 70 butiker på drygt 32 000 kvadratmeter. I direkt anslutning till Gallerian planerar NCC även att uppföra ett kontor på 23 000 kvadratmeter.

Byggstart av Mölndals Galleria beräknas till tidigt 2015 och färdigställande till första halvåret 2017. Gallerian är placerad i norra delen av centrala Mölndal, nära Mölndals Station där det varje dygn passerar 14 000 resenärer. Här kommer det utöver handel och kontor även att byggas ett större antal nya bostäder. Målet är att skapa en levande och attraktiv stadskärna för både invånare och besökare.

Öppningen av Mölndals Galleria beräknas till första halvåret 2017.

Uthyrningen av butikerna i Mölndals Galleria kommer att skötas av Reteam, på uppdrag av NCC.

Reteam har huvudkontoret i Köpenhamn och är verksamma i Danmark, Polen, Tyskland, Sverige och Kanada.

I Sverige ligger Reteams kontor i Lund. Reteam skötte också uthyrningen i NCC-utvecklade Triangeln i Malmö.

– Redan i de initiala kontakterna med handelsaktörerna ser vi att det finns ett stort intresse för att etablera sig i Mölndals Galleria. Genom det breda utbudet av handel, restauranger och kontor i vårt projekt kommer vi skapa den självklara mötesplatsen i Mölndal, säger Manne Aronsson, tillförordnad landschef för NCC Property Development Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige