Image

Uppstickare landar två projekt – köper från Bonava

Bostäder Cikoria Fastigheter har i dagarna initierat två projekt. Det är dels en förskola inom verksamhetsgrenen Samhällsfastigheter och dels ett flerbostadsprojekt.
Publicerad den 18 September 2018
Bild: Cikoria Fastigheter

Förskolan, med plats för 125 barn, utvecklas i egen regi och ligger i Tollare i Nacka. Marken har förvärvats av Bonava. Byggstart är under hösten med inflyttning efter sommaren. Den är ett led i en strategisk satsning på samhällsfastigheter inom SegerbergGruppen.
– Samhällsfastigheter passar oss bra, vi har ett långsiktigt perspektiv och vi har i koncernen varit verksamma inom utbildningsfastigheter under en lång tid. Inte minst inom LOU segmentet, men också med utveckling i egen regi, säger Tomas Segerberg, koncernchef, Segerberggruppen.

Bostadsprojektet ligger i Nynäshamn och tanken är att utveckla det i bostadsrättsform. Planbesked har erhållits och planarbetet påbörjas under hösten. Sammantaget rör det sig om ca 25–40 lägenheter.
– Nu är vi äntligen igång på riktigt. Vi har arbetat med båda projekten under en tid och det är först nu alla delar börjar komma på plats. De är goda exempel på projekt som vi arbetar med i nuläget, säger Manne Berger, vd Cikoria Fastigheter.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige