Image

Uppsalahem slopar inkomstkrav

Bolag Uppsalahems styrelse har fattat beslut om att slopa inkomstkrav vid nyuthyrning av bolagets bostäder. Det tidigare kravet om att kunna uppvisa inkomst sex månader framåt i tid tas bort.
Publicerad den 6 Mars 2018

Idag finns olika typer av anställningsformer, som gör att det kan vara svårt att uppvisa en inkomst sex månader framåt. Projektanställningar, timanställningar eller kortare anställningsformer gör att det finns olika sätt att finansiera hur man betalar sin hyra. Uppsalahem vill nu underlätta för fler att få en hyresrätt och förenkla regelverket.

- Uppsalahem anpassar nu sina regler efter hur samhället ser ut och jag har stort förtroende för att människor själva kan avgöra vilken hyra man har möjlighet att betala, säger Stefan Sandberg, vd Uppsalahem.

I dag betalar 98 procent av Uppsalahems hyresgäster sin hyra i tid. Runt om i Sverige har flera kommunala bostadsbolag redan slopat inkomstkravet, som till exempel Mimer i Västerås.

- För Uppsalahems styrelse är det viktigt att ha tydliga och transparenta regler. Med det förenklade regelverket blir det nu enklare för alla, inte bara de med fasta tjänster, att få en hyresrätt hos Uppsalahem, menar Elnaz Alizadeh (s), styrelseordförande Uppsalahem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige