Image

Uppsala kommun bildar tre nya bolag

Bolag Uppsala kommun har bildat tre nya fastighetsbolag i syfte att skapa en effektivare förvaltning.
Publicerad den 8 Januari 2013

De nya bolagen är Uppsala Kommun Skolfastigheter AB, Uppsala Kommun Sport- och Rekreationsfastigheter AB och Uppsala Kommun Förvaltningsfastigheter AB.

Kommunledningskontoret har, i samspel med kontoret för samhällsutveckling, genomlyst förutsättningarna för en bolagisering av kommunens verksamhetslokaler.

Utredningen visade att en bolagisering är möjlig och att den kan förväntas vara kostnadsneutral ur kommunens perspektiv. Kommunfullmäktige har nu tagit beslut om att bolagisera kommunens verksamhetslokaler. Därför inrättar kommunen nu tre nya fastighetsbolag som kommer att äga kommunens fastigheter. De nya bolagen kommer tillsammans att omsätta 500 miljoner kronor och förvalta 250 fastigheter.

– Den här lösningen kommer att ge möjligheter att utveckla förvaltningen av fastigheterna. Det kommer att bli en tydligare rollfördelning mellan å ena sidan den kommunala verksamhetens lokalförsörjning och å andra sidan bolagen som förvaltar och tillhandahåller lokaler, säger stadsdirektör Kenneth Holmstedt.

Ansvaret som fastighetsägarnämnden idag har för att erbjuda lokaler för verksamheterna överförs till kommunstyrelsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties flyttar fram årsredovisningen – igen: "Signalerar konkurshot"

Bolag Pressen ökar ytterligare på Oscar Properties som under tisdagskvällen flyttade fram sin fullständiga årsredovisning för sjätte gången på en och en halv månad. Istället lämnade bolaget en preliminär årsredovisning som inte är godkänd och saknar revisorernas kommentarer. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna kring bolagets senaste drag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY