Image
Jeff Bezos, grundare av Amazon.
Jeff Bezos, grundare av Amazon. Bild: Amazon

Uppgifter: Amerikansk e-handelsjätte nära Sverige

Handel Amazons svenska lansering sker i höst, enligt uppgifter till Dagens Nyheter.
Publicerad den 29 Juli 2020

– Etableringen sker i höst, vi har fått de uppgifterna bekräftade, säger Emma Hernell, vice vd på analysföretaget HUI Research, som bevakar den svenska handeln, till DN.

Amazons satsning innebär bland annat att den gigantiska plattformen översätts till svenska, uppger HUI Research för tidningen, samt snabbare leveranser. Hernell tror att en lansering kommer att innebära tuffare konkurrens i Sverige och att priserna på speciellt böcker, hemelektronik och prylar pressas.

Emma Hernell uppger för DN att lanseringen kan komma att ske i samband med Black Friday.

Alla är dock inte överens om just det lanseringsdatumet.

– Det är bara Amazon som vet med säkerhet men det är miljontals detaljer som ska fungera vid en lansering, inte ens Amazon skulle ta risken att lansera under Black Friday när trycket är så stort, säger detaljhandelskonsulten Markus Varsikko till DN.

"Tyvärr kan vi inte kommentera rykten och spekulationer," kommenterar Bruce McLachlan vid Amazons presstjänst uppgifterna.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY