Image
Jeff Bezos, grundare av Amazon.
Jeff Bezos, grundare av Amazon. Bild: Amazon

Uppgifter: Amerikansk e-handelsjätte nära Sverige

Handel Amazons svenska lansering sker i höst, enligt uppgifter till Dagens Nyheter.
Publicerad den 29 Juli 2020

– Etableringen sker i höst, vi har fått de uppgifterna bekräftade, säger Emma Hernell, vice vd på analysföretaget HUI Research, som bevakar den svenska handeln, till DN.

Amazons satsning innebär bland annat att den gigantiska plattformen översätts till svenska, uppger HUI Research för tidningen, samt snabbare leveranser. Hernell tror att en lansering kommer att innebära tuffare konkurrens i Sverige och att priserna på speciellt böcker, hemelektronik och prylar pressas.

Emma Hernell uppger för DN att lanseringen kan komma att ske i samband med Black Friday.

Alla är dock inte överens om just det lanseringsdatumet.

– Det är bara Amazon som vet med säkerhet men det är miljontals detaljer som ska fungera vid en lansering, inte ens Amazon skulle ta risken att lansera under Black Friday när trycket är så stort, säger detaljhandelskonsulten Markus Varsikko till DN.

"Tyvärr kan vi inte kommentera rykten och spekulationer," kommenterar Bruce McLachlan vid Amazons presstjänst uppgifterna.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige