Image

Uppåt för Diös

Bolag Diös resultat efter skatt för 2010 uppgick till 233,9 miljoner kronor (105,5). Värdeförändringar i fastigheter uppgick till 173,9 miljoner kronor (-52,4).
Publicerad den 18 Februari 2011
Bild: Diös

Utdelningen blir oförändrad, 1,75 kronor per aktie.

– Diös rapport präglas i stort av den tillväxt bolaget har haft i form av genomförda fastighetsförvärv, slutförda förädlingsprojekt och positiv värdeförändring för fastigheterna, säger Diös vd Christer Sundin.

Årets hyresintäkter uppgick till 486,0 miljoner kronor (462,9).

Förvaltningsresultatet uppgick till 128,3 miljoner kronor (130,7).

- Det är positivt med hänsyn taget till ökade kostnader som följd av den kalla och snörika inledningen och avslutningen av året. Driftöverskottet ökade med 4,6 procent vilket till viss del är en effekt av de förvärv som genomfördes under fjärde kvartalet och flertalet av nyckeltalen har stärkts, säger Sundin.

– Vi har en spännande tid framför oss med en stark balansräkning som grund, vilket ger oss möjlighet till en fortsatt förädlings- och förvärvsstrategi. Under 2011 kommer bolaget att få full resultateffekt av de förvärv som genomfördes under hösten 2010, säger Sundin.

För fjärde kvartalet blev resultatet efter finansnetto 178 miljoner kronor (-5,8). Driftsöverskottet blev 73 miljoner kronor (59).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige