Unikt samarbete skapar integration och nya jobb

Publicerad den 6 Juli 2018

Skicka till e-post

Bolag Talangakademin är ett unikt samarbete mellan Fasticon, Tillväxtverket och flera ledande fastighetsägare. Projektet ska skapa nya jobb i utanförskapsområden med hög arbetslöshet.

Ambitionen med Talangakademin är framför allt att ge utrikes födda arbete, främst i samhällsbyggnadssektorn, där det råder stor kompetensbrist. Talangakademin arbetar uppsökande och tillsammans med fastighetsägarna etableras lokala mötesplatser där människor kan träffas spontant i vardagen, få stöd och information om möjligheterna till rätt jobb i framtiden.

Talangakademin är en sammanslagning och utveckling av Centrumakademin på Frölunda torg och Fastighetstalang i Alby.

– Vi har arbetat med Centrumakademin på Frölunda torg i ett drygt år och av de 70 som har gått igenom programmet har hälften gått vidare till jobb. Det här med integration behöver inte vara så komplicerat, säger Stig-Arne Bäckman som har drivit Centrumakademin och som initialt blir projektledare för Talangakademin.

Programmet omfattar stöd och matchning med fokus på att utarbeta individuella utvecklingsplaner med möjlighet till praktik och introduktionsutbildning. Både enkla och kvalificerade arbeten täcks in och stort fokus ligger på att även nå fram till och engagera utrikes födda kvinnor.

– Jag ser fram emot att få arbeta med det här på nya ställen i Sverige och med nya intressenter bland fastighetsbolagen. Det här är ett unikt initiativ där privata intressen tar stort samhällsansvar och bidrar till en förbättrad integration, säger Stig-Arne Bäckman.

Talangakademin drivs vidare i Alby och Frölunda torg och initialt på ytterligare tre orter. Projektet sträcker sig till 2020 och finansieras av Tillväxtverket och ett antal ledande fastighetsbolag i de olika projektområdena.

– Att fastighetsbolagen är engagerade och står som avsändare är viktigt och centralt, liksom samarbetet med kommunen och Arbetsförmedlingen. För att ytterligare förankra och stärka projektet siktar vi på att knyta till oss fler samarbetspartners från olika delar av samhället, säger Jonas Gustavsson, vd på Fasticon Holding AB, som är projektägare.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenFasticon på Branschguiden

I Fasticonkoncernen ingår bolagen Fasticon Kompetens, Fasticon Support samt STF/BFAB. Fasticon Kompetens och Fasticon Support matchar uppdragsgivare och kandidater oavsett om det gäller rekrytering, karriärväxling, kompetensanalys, interim- eller bemanningsuppdrag. STF och BFAB erbjuder utbildningsprodukter för kompetensutveckling.

Vi hjälper dig att rekrytera rätt kompetens för just dina behov samtidigt som vi leder kandidater till deras drömjobb. Vår process anpassas efter era specifika förutsättningar och vi hjälper till genom hela rekryteringsprocessen, från behovsanalys till tillsatt kandidat. Vi kartlägger marknaden och hittar kandidater som inte aktivt söker en tjänst men som har den efterfrågade specialistkompetensen.

Vi erbjuder konsultlösningar och personaluthyrning för såväl längre som kortare uppdrag. Med en tredjedel av fastighetsbranschen i vår CV-databas och...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden


Skicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Partnertext

Nordier – Tio år nära kunderna

Presenteras av Nordier Property Advisors

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de pressade utvecklarnas stora obligationslån

Ekonomi/Finansiering På bara något år ska de pressade bostadsutvecklarna lösa in obligationer till ett värde om drygt 5,1 miljarder kronor. Fastighetssverige har kartlagt vilka bolag som kan få det tuffast, vilken ränta de olika utvecklarna har – och vem som börjar få ont om tid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus

"Alla siffror pekar åt rätt håll"+ Plus
Grafen visar bolagets försäljning rullande 12 månader, Q4-13 till Q4-18.

Arnhults klädkedja tiodubblar förlusten – stänger mer+ Plus
Fredrik Sandelin.

Sandelin: "Vi är redo för börsen"+ Plus
Maarit Nordmark.

Nordmark: "Jag har politiken i blodet"Benny Thögersen.

Catena: Kraftig utdelningshöjningWallenstam köper i Göteborg.

Wallenstam köper för 375 miljoner i GöteborgPontus Sundin blir ny kreditchef på Brunswick Real Estate.

Han blir ny chef för Brunswicks kreditverksamhetAtrium Ljungberg, med Annica Ånäs som vd, ser stor potential i Slakthusområdet.

Atriums 2019-prognos: Samma som 2018Fastighetssverige PLAY


Branschguiden

Sima Zangiabadi

Peab startar bostadsrättsskola på flera språkCaroline Arehult.

Hemfosas nya utdelning: 2,40 kronor per aktieFastpartner, med vd Sven-Olof Johansson ändrar finanspolicy och ska nu ha en nettobelåningsgrad på under 50 procent.

Fastpartner: Ny finanspolicy, belåningsgrad under 50 procentIntea går in i Sahlgrenska Life.

Intea går in i Sahlgrenska LifeHufvudstaden, med Ivo Stopner som vd har höjt substansvärdet under året.

Hufvudstaden: Substansvärde 171 kronorcollageGOTTSUNDA

Uppsala Kommuns Fastighets anställer säkerhetschef för GottsundaI Am Home byggstartar bostadsprojekt i Kalmar.

I Am Home byggstartar bostadsprojekt i Kalmar+ Plus
Per Ekelund, vd Victoria Park.

"Vi har haft full gas i tio kvartal på rad"+ Plus

Lista: Här sitter höjdarna+ Plus
Johan Ericsson.

Ericsson: "Pengarna ska tillbaka"+ Plus
Fredrik Ottosson.

Hufvudstaden ser ljus framtid för handeln i Göteborg+ Plus
Sara Sigfridsson.

Ska bygga en stad för alla
Se fler nyheter