Image

Unibail Rodamco lanserar mobilspel i Täby Centrum

Bolag Unibail-Rodamco lanserar tillsammans med Googleföretaget Niantic Labs, Ingress – ett virtuellt realityspel för smartphones. Täby Centrum är först ut i Sverige med mobilspelet.
Publicerad den 20 Augusti 2014

Partnerskapet mellan Unibail-Rodamco och Niantic Labs är en del av Unibail-Rodamcos strategi att erbjuda besökarna innovativa köpcentrum.

Med Google Maps och GPS-teknologi kan deltagarna i Ingress röra sig fritt i en värld där en påhittad energi som kallas ”XM” läcker ut. Spelet går ut på att leta rätt på energin genom så kallade ”Portaler” i utvalda butiker i Unibail-Rodamcos köpcentrum.

Ingress är det första stora alternativa mobilspelet som utspelar sig i verkligheten och där flera spelare kan delta samtidigt. Spelet tas till nya dimensioner tack vare de digitala lösningarna som tillåter spelarna att påverka och förändra spelplanen under spelets gång.

Spelet finns idag tillgängligt i totalt 18 utvalda Unibail-Rodamco shoppingcentrum i sex länder; Sverige, Frankrike, Österrike, Danmark, Polen och Tjeckien. Tillsammans har dessa utvalda centrum över 280 miljoner besökare om året. Täby Centrum är det enda i Sverige, i Danmark finns det på Fisketorvet.

- Ingress mobilspel tillför både mystik och lekfullhet i shoppingupplevelsen för Täby Centrums besökare. Nu kan våra kunder upptäcka en helt ny värld av konst, historia och nya platser som de kanske aldrig hade sett om de inte fått chansen att kopplas samman med andra spelare genom Ingress. Det är även ett nytt och spännande sätt för oss att kommunicera med våra besökare, säger Louise Bergqvist, centrumchef på Täby Centrum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige