Image

Underskott ökar Victoria Parks resultat

Bolag Victoria Park aktiverar ett skattemässigt underskott, vilket lyfter bolagets resultat till 23,3 miljoner kronor för årets första kvartal (-4,0).
Publicerad den 24 April 2013

Vid ingången av 2013 hade Victoria Park ett skattemässigt underskott på cirka 136 miljoner kronor. Då koncernen gjort förvärv inom förvaltningsfastigheter beräknas förvaltningen bidra positivt till den löpande driften på överskådlig tid vilket resulterar i ett behov att använda det befintliga underskottet. Därför har bolaget valt att under perioden aktivera delar av det befintliga underskott, motsvarande 50 procent av den totala tillgången.

- Detta har påverkat resultatet positivt med cirka 15 miljoner kronor under kvartalet. En eventuell aktivering av resterande andel, vilket medför en positiv resultateffekt, kommer utvärderas kvartalsvis framöver, skriver vd Greg Dingizian i vd-ordet.

Victoria Park hade intäkter på 20 miljoner kronor (1 942).
Driftnettot uppgick till 2,8 miljoner (-0,9), rörelseresultatet till -2,2 miljoner kronor (-4,0) och periodens resultat landade på 23,3 miljoner kronor (-4,0).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige