Image

Umeås högsta bostadshus

Bygg Peab och HSB bygger Umeås högsta bostadshus i den nya stadsdelen Sandåkern. 89 bostadsrättslägenheter fördelade i två punkthus byggs i en första etapp. Det ena huset blir 52 meter högt och därmed Umeås högsta bostadshus.
Publicerad den 30 Oktober 2012

Peabs kontrakt är värt cirka 135 miljoner kronor.

Sandåkern ska bli en grön stadsdel med mindre trafik och fokus på grönområden. De 89 lägenheterna byggs med hänsyn till miljö- och energieffektivisering.

– Bostadshusen byggs i prefabstomme, vilket är unikt för Umeå. Traditionellt sett brukar vi bygga platsbyggt. Med prefabstomme går det fortare att få husen täta. I och med att det är mycket betong i stommen så ackumuleras det värme i den, vilket påverkar energiförbrukningen och bidrar till att den blir lägre för de boende, säger Susanne Hallberg, arbetschef Peab.

Prefabmontaget är klart och taken är nyligen färdigställda.

– För oss i Peab är det glädjande att vi fått möjligheten att bygga Umeås högsta bostadshus tillsammans med HSB. Vi är glada att som Nordens Samhällsbyggare få vara med och bygga för ett energieffektivt och hållbart boende i en naturnära stadsdel som Sandåkern, säger Urban Keskitalo, regionchef Peab.

Inflyttning kommer att ske under hösten 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige