Image
Västteg planerar 350 lägenheter på Västteg.
Västteg planerar 350 lägenheter på Västteg. Bild: Arkinova

Umeå: Bostaden utvecklar helt nytt kvarter

Bygg/Arkitektur Till sommaren planerar AB Bostaden i Umeå att byggstarta cirka 350 lägenheter på Västteg.
Publicerad den 23 Januari 2020

Här erbjuder Bostaden hållbart boende för alla generationer – ettor, tvåor, treor och fyror. Fokus ligger på tvåor.
Husen i området byggs i 4–6 våningar med underjordiskt garage. Området beräknas stå klart 2024.

– På Västteg bygger vi nu ett attraktivt och komfortabelt boende där det kommer finnas ett utbud för alla åldrar, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

Området Västteg blir en del i det nya sammanhållna Tegs centrum. Med ringledens färdigställande påbörjas en strukturomvandling där tidigare E4 omvandlas till ny stadsgata och Tegs östra och västra sida kommer återigen att kopplas samman och skapa ett sammanhållet Tegs centrum. De nya stadsgatorna kommer främja kollektivtrafik, gång och cykeltrafik och på så sätt även öka tillgängligheten till andra delar av staden.

– För oss är det här ett stort investeringsprojekt där vi tar ett helhetsgrepp och vill tillgodose olika målgruppers önskemål om ett tryggt och bra boende. Tillsammans med andra aktörer stärker vi och tar tillvara den potential som finns i området och bidrar till samhälls- och boendeutvecklingen, säger Berndt Elstig.

På Västteg bygger Bostaden boenden i olika former:
• Traditionella hyreslägenheter för alla men 10 procent av lägenheterna går till ungdomar 18-25 år. Bostaden bygger cirka 100 traditionella hyreslägenheter.
• Seniorboende plus-lägenheter, för seniorer från 60 år. Bostaden bygger cirka 130 seniorboende plus-lägenheter.
• På uppdrag av Umeå kommun, ett vård- och omsorgsboende med 120 lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige