Image

Ulrika Francke är Årets Samhällsbyggare 2018

Sverige Den tidigare Tyréns-vd:n Ulrika Francke har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2018.
Publicerad den 4 Oktober 2018
Ulrika Francke. Bild: Tyréns
Ulrika Francke.

Ulrika Francke har i dag en rådgivande roll hos Tyréns och är ordförande i BIM Alliance och IVA:s avdelning för Samhällsbyggnad. Hon sitter även i styrelsen för Swedbank och Hexagon där hon aktivt bidrar till att samhällsbyggnadssektorn är synlig utanför själva sektorn. Hon var tidigare vd för Tyréns i tio år och utvecklade företaget det stora och stabila konsultföretag det är idag. Hon har sett till att bland annat Tyréns satsat alltmer på forskning och utveckling. Innan Tyréns arbetade hon bland annat som vd för SBC/Bostadsrätterna, stadsbyggnadsdirektör i Stockholm och gatu- och fastighetsdirektör i Stockholm.

– Det är fantastiskt roligt att presentera Ulrika Francke som Årets Samhällsbyggare 2018 eftersom hon brinner för att skapa ett hållbart samhälle, bland annat genom forskning, säger Sara Haasmark, vd för Samhällsbyggarna.

Juryns motivering lyder:

"Hon har, med sitt långsiktiga arbete, utvecklat de företag hon varit verksam i och de gemensamma satsningar som lyfter hela samhällsbyggnadssektorn och tydliggör sektorns roll i hela samhället. Hon var en av de drivande bakom bildandet av IQ Samhällsbyggnad och sitter i ett flertal styrelser där hennes arbete bidrar till att utveckla samhällsbyggnadssektorn. Dessutom verkar hon för ett hållbart samhälle genom att satsa på forskning och utbildning som driver samhället framåt."

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige