Image
Caprate köper i Malmö.
Caprate köper i Malmö. Bild: Angermann

Tyskt bolag premiärköper i Sverige

Transaktioner Angermann har agerat rådgivare åt obligationsägarna i projektet Katrinelund Centrum där det tyska bolaget Caprate etablerar sig i Norden genom sitt förvärv. Totala investeringen uppgår till mellan 700 och 800 miljoner kronor och innebär en påbyggnad med fem våningar bostäder på befintlig fastighet.
Publicerad den 23 December 2020

Caprate är ett tyskt fastighetsutvecklingsbolag med huvudkontor i Berlin som består av ett antal partners med erfarenhet av fastighetsutveckling runt om i Europa. Bolaget expanderar och öppnar upp ett kontor i Köpenhamn/Malmö och förvärvar det stora projektet Katrinelund Centrum i Malmö.

Caprate planerar att bygga uppåt 700 lägenheter och kommer att investera 700 till 800 miljoner kronor innan projektet är fullt färdigställt. En ny detaljplan för fastigheten har vunnit laga kraft vilket innebär en påbyggnad med 5 våningsplan för bostäder ovanför köpcentret.
– För Caprate är det ett spännande projekt där vi kommer skapa ett stort antal nya bostäder, framförallt för Malmös unga befolkning. Detta i kombination med möjlighet att utveckla centret till att bli en ny typ av mötesplats med bostäder, aktiviteter, handel, sport och restauranger tror vi är framtidens koncept, säger Peter Schunk, Styrelseordförande på Caprate.
– Angermann har strukturerat arbetat med att hitta en köpare till projektet där framförallt stort intresse har kommit från internationella investerare med erfarenhet från liknande projekt runt om i Europa där boende och köpcentrum, samhällsservice, och aktiviteter integreras på ett attraktivt sätt, säger Claes Virgin, Managing Partner på transaktionsrådgivningsfirman Angermann.

Det sker stor utveckling i Norra Sorgenfri som är ett av Malmös mest centrala och största utvecklingsområde med cirka tio nya bostadskvarter. Investeringen är ett stort tillskott för området och påverkar stadsbilden positivt.
– Vi är mycket glada att vi kan locka en ny utländsk investerare till Norden som sett de positiva möjligheterna som finns här genom detta unika projekt, säger Claes Virgin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Angermann på Branschguiden

Angermann är en oberoende transaktionskonsult med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklingsprojekt och bostadsfastigheter. Vi erbjuder professionell rådgivning inom samtliga steg i fastighetsrelaterade transaktionsprocesser. Vi skräddarsyr vårt erbjudande efter uppdragsgivarens önskemål och strävar alltid efter att möta och överträffa uppdragsgivarens förväntningar. Vår långa historia inom fastighetsbranschen har givit oss en hög trovärdighet på marknaden och ett omfattande branschnätverk.

Tack vare lång erfarenhet vet vi att man måste göra saker ordentligt när d...

Läs mer om Angermann på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige