Image
Diligentia köper Tyresö Centrum.
Diligentia köper Tyresö Centrum. Bild: Diligentia

Tyresö Centrum sålt

Transaktioner Diligentia köper Tyresö Centrum, omfattande cirka 31 000 kvadratmeter, av CBRE Global Investors.
Publicerad den 6 Juli 2015

Diligentia köper fastigheterna Bollmora 2:585, Forellen 17 och Forellen 22.

Fastigheterna utgör tillsammans 31 000 kvadratmeter lokaler för handel och service och är strategiskt belägna i snabbväxande Tyresös mittpunkt.

Här finns 65 butiker och 850 parkeringsplatser för besökare. Ankarhyresgäster är bland andra Ica, Coop, Systembolaget, Kappahl och H&M.

Diligentia tillträder fastigheterna den 1 september 2015.

CBRE ägde Tyresö Centrum genom CBRE European Shopping Centre Fund, som också äger Valbo Köpcentrum. Fonden lanserades 2010 med en sjuårig livslängd.

Dåvarande ING Reim köpte Tyresö Centrum av Unibail-Rodamco för 715 miljoner kronor år 2011.

Centrumet har sedan dess byggts ut med cirka 3 000 kvadratmeter.

- Nyförvärvet i Tyresö Centrum är ett bra komplement till vårt befintliga fastighetsbestånd. Med vår kompetens inom köpcentrum och handelsplatser hoppas vi på att kunna tillföra denna snabbt växande kommun och dess invånare ett mervärde vad gäller stadsutveckling. Vi ser också potential i en framtida förtätning med bostadsutveckling på fastigheterna, säger Bo Jansson, fastighetschef Bostäder och köpcentrum, Diligentia.

Florencio Beccar, head of retail EMEA på CBRE Global Investors kommenterar:
- Tidpunkten är rätt i den svenska marknaden att sälja då det finns stark efterfrågan efter kvalitetsfastigheter som Tyresö Centrum, det är också en optimal tidpunkt att realisera en god avkastning till våra investerare.

Stefan Berg,head of asset management Norden på CBRE Global Investors kommenterar:
- Vi förvärvade fastigheten 2011och har förnyat merparten av hyresavtalen, utöver det så har vi byggt ut centrumet med 7 nya butiker i samband med en intilliggande bostadsutveckling. Starkt flöde, bra hyresgästmix och ett positivt affärsklimat i Tyresö kommun gör centrumet till en mycket attraktiv produkt både för hyresgäster och investerare.

Cushman & Wakefield och Linklaters har agerat rådgivare till CBRE Global Investors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie om hållbart byggande: Greenwashing och gammalt tänk

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige artikelserie om hållbart byggande når sin tredje och sista del. För Fastighetssverige berättar arkitekten Peter Ullstad från Codesign om hur vanligt så kallad greenwashing är i byggbranschen, en lite självbelåten bransch och hur tänket kring byggmaterial måste ändras för att ta nästa steg i hållbarhetsfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige