Image

Tyréns förstärker inom byggnadsvård

Karriär Tyréns har utsett Carl Thelin till chef för den nya avdelningen ”Kulturbyggnader” i södra Sverige. Avdelningen arbetar bland annat med antikvariska frågor och konstruktionsuppdrag för Malmö centralstation och Kalmar slott.
Publicerad den 9 Oktober 2013
Carl Thelin. Bild: Tyréns
Carl Thelin.

Avdelningen samlar tio konsulter med stor erfarenhet av byggnadsvård, antikvariska arbeten och konstruktionsuppdrag. Carl Thelin, som blir chef för avdelningen har en doktorsexamen i arkitektur med inriktning på historiska takkonstruktioner. Med sin forskarbakgrund tillsammans med flera års erfarenhet som teknikkonsult har Carl en unik kompetens när det gäller byggnadsvård.

– Det här kommer att bli väldigt roligt. Tyréns är en av de främsta aktörerna på detta område och nu blir vi ännu vassare. Det är väldigt få i Sverige som har vår inriktning med ingenjörer och byggnadsantikvarier som samarbetar rörande konstruktionsfrågor och antikvariska frågor inom byggnadsvård. Vår spetskunskap gör att vi får möjlighet att involvera oss i en mängd olika projekt. Nu senast har det handlat om Kalmar slott och Varbergs fästning. Jag själv har bland annat arbetat med Visby ringmur, säger Carl Thelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige