Image

Tyréns flyttar in hos Skellefteå Industrihus

Uthyrning Tyréns har tecknat avtal för nya kontorslokaler i kvarteret Svalan där Skellefteå Industrihus planerar för nytt kontorshus.
Publicerad den 2 Mars 2018
Annons
Image
Tyréns i Skellefteå flyttar till lokaler för framtiden. Bild: Tyréns
Tyréns i Skellefteå flyttar till lokaler för framtiden.

Skellefteå Industrihus planerar för nytt kontorshus i kv Svalan, på den tidigare "Strömsörtomten" i Skellefteå. Byggnaden som byggs i 4-7 våningar blir därmed Sveriges största kontorshus i trä. Stort fokus ligger på ett hållbart byggande och byggnaden projekteras som Miljöbyggnad silver.

– Det är viktigt för oss att vi kan medverka till skapandet av en fastighet som ligger i framkant inom utvecklingen av modernt träbyggande och miljöplanering och på så sätt bidra till att ytterligare stärka några av regionens framtidsområden, säger Fredrik Löfstedt, fastighetschef på Skellefteå Industrihus.

Nu har Tyréns i Skellefteå som första externa hyresgäst tecknat avsiktsförklaring att flytta dit när bygget är klart i början av 2020. Genom flytten så möjliggörs ytterligare tillväxt.

– Vi vill ligga i framkant för utveckling av morgondagens samhällsbyggande och driva frågor kring framtidens hållbara lösningar och metoder. Att utgå från en byggnad som uppfyller de villkoren förstärker vår identitet. Vi hoppas också att byggnaden kan bli en mötesplats och ett nav för samhällsbyggnadsutveckling i regionen vilket vi gärna bidrar till, säger Helena Markgren, affärschef och kontorsansvarig på Tyréns i Skellefteå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Företaget minskade risken för arbetsplatsolyckor tack vare nudging

Bygg/Arkitektur Med enkla medel och en knuff i rätt riktning har Wästbygg lyckats ändra attityden kring säkerhet ute på byggena. Nu heter det "aj!" och "oj!" när man lämnar in ett tillbud, något som fått rapporteringen att öka med 87 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY