Image
Daniel Gorosch och Thomas Erséus tar plats i AMF Fastigheters styrelse.
Daniel Gorosch och Thomas Erséus tar plats i AMF Fastigheters styrelse. Bild: AMF Fastigheter

Två profiler till AMF Fastigheters styrelse

Bolag AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Thomas Erséus och Daniel Gorosch som ledamöter i AMF Fastigheters styrelse.
Publicerad den 21 April 2020

AMF Fastigheters styrelse förstärks med Thomas Erséus och Daniel Gorosch som tillträder som styrelseledamöter. Båda har en lång och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen med flera ledande befattningar bakom sig. De efterträder Per-Erik Karlsson och Lars-Åke Bokenberger.

– AMF Fastigheter har haft en stark utveckling under de senaste tio åren och går en spännande tid tillmötes med en stark portfölj och många lovande projekt. Vi är därför väldigt glada att Daniel och Thomas tar plats i AMF Fastigheters styrelse. De har både en djup erfarenhet från fastighetssektorn och kommer tillföra både kunnande och perspektiv. Jag vill även tacka Per-Erik Karlsson och Lars-Åke Bokenberger för sitt långa och värdefulla arbete i styrelsen, säger Katarina Romberg, styrelseordförande för AMF Fastigheter.

Thomas Erséus är vd för Almega sedan 2019 har tidigare haft flera ledande befattningar inom IT- och fastighetssektorn. Han har tidigare varit Chief Real Estate Officer för Ericsson, vd för Kungsleden och vd för Hemsö Fastigheter.

Daniel Gorosch har en lång och gedigen erfarenhet inom finans- och fastighetsbranschen med olika befattningar hos bland andra Alfred Berg Fondkommission, H&Q, GE Capital Real Estate samt vd för JLL i Sverige och SBF.

– Fastighetssektorn är i ett skede där allt rör sig väldigt snabbt. Därför är vi väldigt glada att få ta del av kompetenser som kan fastigheter i stort såväl som de finansiella marknaderna och den samhällsbild som vi verkar inom. Det stärker oss i vår långsiktiga utveckling, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige