Image

Två nya uthyrning i Forumkvarteret

Uthyrning I december öppnar Sushi Yama ny restaurang i Forumkvarteret, vilket är kedjans tredje etablering i Uppsala. I början av januari slår även Apoteket upp dörrarna till sin nya butik. I och med detta är de sista butikslokalerna i gallerian fyllda efter nära två års omfattande ombyggnation.
Publicerad den 31 Oktober 2018
Forumkvarteret. Bild: Atrium Ljungberg
Forumkvarteret.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg har sedan början av 2017 genomfört en omfattande upprustning och ombyggnad av Forumkvarteret som idag innehåller såväl kontorslokaler och bostäder som en galleria där utbudet förstärkts med fler nya restauranger, caféer och butiker.

Under de senaste två åren har arbetet främst handlat om upprustning och ombyggnad av galleriadelen, där ytor frigjorts och ett tydligt, invändigt huvudstråk skapats. Handelsutbudet har koncentrerats till gatuplan och har stärkts med ett flertal nya etableringar bland annat skokonceptet Sneakers Point, Espresso House samt den norska restaurangkedjan Egon.

– Vår ambition är att Forumkvarteret ska bli ett urbant innerstadskvarter med ett starkt utbud av handel, restauranger och caféer, kombinerat med bostäder och attraktiva kontorsmiljöer. Forumkvarteret ska vara en mötesplats mitt i city, en plats som lever under dygnets alla tider. Vi är väldigt glada över att både Sushi Yama och Apoteket valt att etablera sig hos oss. De har starka och uppskattade koncept som kommer att komplettera nuvarande utbud väldigt bra, säger Eva Troell, marknadsområdeschef Atrium Ljungberg.

– Sushi Yama finns i Uppsala sedan tidigare, men många av våra gäster har haft önskemål om flera etableringar i staden. Intresset för just Forumkvarteret har funnits ett tag. Dels för gallerians placering, mitt i city på gågatan, dels för att vi tror på en symbios av både mode och socialt liv, säger Danny Barsoum, Chief Brand Officer på Sushi Yama.

– Vi har under en längre period aktivt sökt efter en butikslokal i den här delen av centrala Uppsala för att komplettera våra andra etableringar. Den nyrenoverade gallerian är perfekt placerad med ett stort flöde av människor både genom och runt om kvarteret. Vår butik, med kundentré både via galleriagången och Kungsängsgatan har ett optimalt läge, säger Jens Andersson, Etablerare Region Norr, Apoteket.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige