Image

Två nya detaljplaner antagna i Uppsala

Bygg/Arkitektur Librobäcks industriområde ska fortsätta växa och i kvarteret Fjalar intill resecentrum ska det skapas nya kontorslokaler. Det är innebörden i två nya detaljplaner som Uppsala kommun har antagit.
Publicerad den 24 Mars 2017
Kvarteret Fjalar. Bild: Berndtsson Arkitekturkontor AB
Kvarteret Fjalar.

Besluten är ett led i att skapa 2 000 nya arbetsplatser om året i Uppsala kommun. Efterfrågan på industrimark och kontorslokaler är stor i Uppsala och för att tillgodose de stora och ökande behoven vill plan- och byggnadsnämnden se en fortsatt detaljplaneläggning av lämpliga områden för sådan verksamhet.

– Uppsala har blivit en attraktiv tillväxtkommun och många företag, både små och stora, vill etablera sig och expandera här. Då måste vi kunna erbjuda mark i attraktiva områden så att fler kan bo och arbeta i vår kommun, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

I Librobäck, Garverigatan, handlar det om 60 000 kvadratmeter för industri, kontor och bilservice och i kvarteret Fjalar om cirka 13 000 kvadratmeter för kontor. I bottenvåningen på Fjalar ska finnas utrymme för butiker och restauranger.

– Fjalar ligger utmärkt till för pendling i och med den nya uppgången till tågspåren mot Strandbokilen. Jag är övertygad om att många företag vill ha kontorslokaler här, säger Erik Pelling.

Detaljplanerna antogs på plan- och byggnadsnämndens möte torsdag 23 mars. När byggandet av de nya lokalerna kan börja är ännu inte klart.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige