Image

Två miljarder för Skandias gamla huvudkontor

TRANSAKTIONER Diligentia räknar med att få cirka två miljarder kronor för Skandias klassiska huvudkontor på Sveavägen 44 i centrala Stockholm. Fastigheten består totalt av cirka 50 000 kvadratmeter.
Publicerad den 11 Juni 2008
Annons
Image

- Det här är en fastighet i ett fantastiskt bra läge men vi känner att tajmingen är helt rätt att sälja nu. Vi tror att möjligheten att få så bra betalt som möjligt är som bäst nu. Min bedömning är att vi borde kunna få cirka två miljarder för fastigheten, säger Per Uhlén, vd på Diligentia till Fastighetssverige.

Han betonar att fastigheten lämpar sig synnerligen väl för fastighetsutveckling då den snart kommer att stå tom i över ett år, i och med att Skandia flyttar till Lindhagensterrassen.
- Det är ett drömläge för en fastighetsutvecklare, säger han.

Han bedömer att affären blir avslutad under det tredje kvartalet i år, och det blir sannolikt inga problem att hitta en köpare.
- Det finns redan ett antal intressenter, säger Per Uhlén till Fastighetssverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige