Image

Två byten i Sernekes styrelse

Bolag Anna-Karin Celsing och Susanne Lithander föreslås som nya styrelseledamöter i Serneke Group.
Publicerad den 4 April 2018

Vidare föreslår valberedningen omval av styrelseledamöterna Mari Broman, Ludwig Mattson och Ola Serneke samt omval av Kent Sander som styrelseordförande. Anders Wennergren och Kristina Willgård har avböjt omval.

Anna-Karin Celsing är född 1962 och är i grunden civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med inriktning på finansiering. Hon har mer än 25 års erfarenhet från ledande befattningar och arbete med bolagsstyrningsfrågor samt strategisk kommunikation inom bland annat Ratos och Föreningssparbanken. Anna-Karin Celsing är för närvarande styrelseordförande för SVT AB samt styrelseledamot för Landshypotek Bank AB, Lannebo Fonder AB och OX2 Vind AB.

Susanne Lithander är född 1961 och har en examen som civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg. Hon har 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom Ericsson-koncernen och även som CEO för Mercuri International Group. Hon verkar sedan 2011 som CFO på Billerud Korsnäs AB.

Valberedningens målsättning har varit att komplettera styrelsen så att den sammantaget har den kompetens och erfarenhet som krävs för att även fortsättningsvis kunna leda och utveckla bolagets affärsverksamhet, samt säkerställa en fortsatt lönsam tillväxt. I förslaget har även mångsidighet och bredd avseende erfarenhet och bakgrund beaktats samt de krav på oberoende som Svensk kod för bolagsstyrning stipulerar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige