Image

Tuve Bygg bygger tiovåningshus i Tynnered

Bostäder Projektet ingår i satsningen BoStad2021. Det är en unik satsning som Göteborgs Stad gör tillsammans med ett antal kommunala, privata och kooperativa byggaktörer och som ska ge 7 000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.
Publicerad den 3 Augusti 2018
Skiss på bygget på Briljantgatan. Bild: Tuve Bygg
Skiss på bygget på Briljantgatan.

Framtiden Byggutveckling planerar att bygga ett lamellhus i 10 våningar intill Bostadsbolagets befintliga tegelhus på Briljantgatan i Tynnered. Byggnaden är placerad högst upp på höjden vid Briljantgatan med befintligt parkeringsdäck i söder och grönområdet mot spårvagnshållplatsen i norr.

Totalt byggs det 91 nya hyresrätter i olika storlekar, samt utrymmen för förråd och teknik med mera. Den uthyrningsbara ytan (BOA) uppgår till 4 800 kvadratmeter och total BTA-yta uppgår till 7800 kvadratmeter. De färdigställda lägenheterna kommer att ägas och förvaltas av Bostadsbolaget.

"Vi på Tuve Bygg känner stolthet över att få bygga ett hus som kommer att bli ett landmärke för framtiden, både för stadsdelen Tynnered och för Göteborg.", säger Lars Elfast, arbetschef på Tuve Bygg AB.

Huset har två trapphus med respektive fem och sex lägenheter per våningsplan. Här kommer det att erbjudas lägenheter från ett till tre rum och kök, med tyngdpunkt på tvårummare. Samtliga lägenheter får inglasad balkong med vidsträckt utsikt.

Huset får hiss och lägenheterna blir tillgänglighetsmärkta vilket innebär att även hyresgäster med exempelvis rullator eller rullstol kan röra sig lätt i huset. I entrévåningen ryms bl.a. cykelförråd, barnvagnsförråd och andra allmänna utrymmen.

"Vi bygger en stad för alla göteborgare. Som en starkare allmännytta tar vi en aktiv roll för att höja byggtempot där vi är delaktiga i ett långsiktigt stadsbyggnadslyft för bland annat Tynnered", säger Anna Nordén, tf VD Framtiden Byggutveckling.

Beräknad byggstart är Q4 2018 och beräknad inflyttning är hösten 2020.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige