Image
Turako bygger för Engelska Skolan i Sigtuna och Värmdö.
Turako bygger för Engelska Skolan i Sigtuna och Värmdö. Bild: Street Monkey Architects

Turako utvecklar för Engelska Skolan

Uthyrning Turako har tecknat två 20-åriga hyresavtal med Internationella Engelska Skolan. De nya skolorna, med plats för drygt 600 elever vardera i årskurserna F-9, planeras starta i Sigtuna och Värmdö under augusti 2021.
Publicerad den 21 Oktober 2019
Annons
Image

I den nya stadsdelen Sigtuna Stadsängar i Sigtuna kommun utvecklar Turako utöver skolan till IES även en förskola för 130 barn som öppnar samtidigt som skolan.

Skolan i Värmdö kommun ligger i Charlottendal strax söder om Gustavsbergs centrum i ett utmärkt kommunikationsläge. För att behålla så mycket skolgård som möjligt byggs skolan i tre våningsplan. På fastigheten uppför Värmdö kommun dessutom en förskola och idrottshall.

Vi är mycket glada över att få fortsätta utveckla skolor tillsammans med Internationella Engelska Skolan och att få vara en del av stadsutvecklingen i både Sigtuna och Värmdö, säger Magnus Widén, vd för Turako.

Skolorna kommer att byggas i trä och miljöcertifieras enligt Svanen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så kan framtidens städer utformas med hjälp av AI

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg Byggsektorn är den minst digitaliserade sektorn i världen och befinner sig i startgroparna för en massiv transformation. På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering berättade Spacemakers Gunilla Liedman hur data och AI kan kan förändra vårt sätt att planera, designa och konstruera framtidens städer och anta utmaningar som befolkningstillväxt och ökad urbanisering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY