Image
Turako bygger för Engelska Skolan i Sigtuna och Värmdö.
Turako bygger för Engelska Skolan i Sigtuna och Värmdö. Bild: Street Monkey Architects

Turako utvecklar för Engelska Skolan

Uthyrning Turako har tecknat två 20-åriga hyresavtal med Internationella Engelska Skolan. De nya skolorna, med plats för drygt 600 elever vardera i årskurserna F-9, planeras starta i Sigtuna och Värmdö under augusti 2021.
Publicerad den 21 Oktober 2019

I den nya stadsdelen Sigtuna Stadsängar i Sigtuna kommun utvecklar Turako utöver skolan till IES även en förskola för 130 barn som öppnar samtidigt som skolan.

Skolan i Värmdö kommun ligger i Charlottendal strax söder om Gustavsbergs centrum i ett utmärkt kommunikationsläge. För att behålla så mycket skolgård som möjligt byggs skolan i tre våningsplan. På fastigheten uppför Värmdö kommun dessutom en förskola och idrottshall.

Vi är mycket glada över att få fortsätta utveckla skolor tillsammans med Internationella Engelska Skolan och att få vara en del av stadsutvecklingen i både Sigtuna och Värmdö, säger Magnus Widén, vd för Turako.

Skolorna kommer att byggas i trä och miljöcertifieras enligt Svanen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige