Image
RO-Gruppen bygger skola för Turako i Upplands-Bro.
RO-Gruppen bygger skola för Turako i Upplands-Bro. Bild: RO-Gruppen

Turako och RO-Gruppen bygger Svanenmärkt skola

Bygg/Arkitektur RO-Gruppen har anlitats av Turako för uppdraget att bygga en skola i Upplands-Bro utanför Stockholm. Skolan omfattar totalt 3 000 kvadratmeter och ska stå klar 2021. Kontraktssumman uppgår till cirka 60 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Mars 2020

Våren 2020 påbörjar RO-Gruppen byggnationen av den nya skolan i Bro Mälarstrand i Upplands-Bro utanför Stockholm. Skolan är en av de första i Sverige att få en Svanenmärkning, som innebär höga krav på material, låg energiförbrukning och minskad miljöpåverkan. Det innefattar även krav på en kvalitetssäkrad byggprocess.

Projektet utförs som en samverkansentreprenad och avser projektering och byggnation av förskola och en F-3-skola på totalt 3 000 kvadratmeter fördelat på tre plan. Skolan uppförs på uppdrag av Turako AB och verksamheten kommer drivas av Jensen Education. Arbetena påbörjas under våren och skolan kommer stå klar när det ringer in för höstterminen 2021.

– Det känns väldigt glädjande att vi fått förtroendet av Turako AB att utföra projektet. Känslan förstärks av att projektet präglas av ett stort fokus på hållbarhet. Vi ser fram emot att få genomföra detta projekt i samverkan med Turako som är en långsiktig och professionell fastighetsägare och utvecklare, säger Lars Westman, affärsområdeschef på RO-Gruppen Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige