Image

Tung kvartett i debatt om marknadshyror

Event På den nya mässan Fastighetsmässa Göteborg 2011 den 7 september möts fyra tungviktare i en debatt om marknadshyror.
Publicerad den 26 Augusti 2011
Stefan Attefall. Foto: Johan Ödmann. Bild: Johan Ödmann
Stefan Attefall. Foto: Johan Ödmann. Kurt Eliasson. Bild: Sabo. Bild: Sabo
Kurt Eliasson. Bild: Sabo. Barbro Engman. Bild: Hyresgästföreningen. Bild: Hyresgästföreningen
Barbro Engman. Bild: Hyresgästföreningen. Reinhold Lennebo. Foto: Tobias Björkgren. Bild: Tobias Björkgren
Reinhold Lennebo. Foto: Tobias Björkgren.

Det kan komma att gå hett till när bostadsminister Stefan Attefall (KD), Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo, Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman och Sabos vd Kurt Eliasson möts i en debatt om marknadshyror på den nya mässan Fastighetsmässa Göteborg 2011. Mässan öppnar på Svenska Mässan i Göteborg den 7 september.

Vid ett annat seminarium på samma mässa den 7 september klockan 10-11 synar Tyréns, ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad, marknaden för bostadsrätter i Göteborg utifrån ett inkomst- och prisutvecklingsperspektiv. Här utlovas svar på frågan om det finns en bostadsbubbla i Göteborg.

De två mässdagarna har ett tydligt fokus på branschens och regionens framtidsfrågor. Den 8 september klockan 10 till 11 medverkar därför Göteborgs kommunstyrelseordförande Anneli Hulthén (S) som tillsammans med Helene Odenjung (FP) och Sabine Söndergaard från Göteborg & Co diskuterar varumärket Göteborg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige