Image

Tullverket förlänger och ökar med Hufvudstaden i Göteborg

Uthyrning Tullverket har förlängt och ökat sin förhyrning med Hufvudstaden i Femmanhuset i Göteborg.
Publicerad den 4 April 2012
Femmanhuset. Foto: Emma Granberg. Bild: Emma Granberg
Femmanhuset. Foto: Emma Granberg.

Tullverket har varit hyresgäst hos Hufvudstaden sedan början av 1970-talet, och nu är parterna överens om ett nytt hyresavtal. I samband med det nya hyresavtalet sker en merförhyrning om cirka 600 kvadratmeter och totalt kommer Tullverket att hyra cirka 9 100 kvadratmeter under sex år, berättar Daniel Massot, chef affärsområde Göteborg på Hufvudstaden.

I Femmanhuset avslutas nu en stor omvandling där Hufvudstaden bygger på och skapar drygt 5 100 kvadratmeter toppmoderna kontor samt upprustar trapphus, hissar och byter ventilationsanläggningen. I samband med det nya hyresavtalet med Tullverket kommer Hufvudstaden att byta ut fönsterbänksapparater.
- Detta bytet är ett krav i det stora ventilationsbytet, och därmed kommer Hufvudstaden att skapar en väldigt energieffektiv fastighet. Energi och miljöfrågor är viktiga för Hufvudstaden varför vi gärna genomför bra investeringar som gynnar vårt bolag både på kort och lång sikt, berättar Daniel Massot.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige