Image

Trotjänare får ge namn åt vindkraftsverk

BOLAG Wallenstam namnger sina vindkraftsprojekt efter de medarbetare som har arbetat flest år i bolaget. Hittills har fyra vindkraftsprojekt fått nya namn och nu till helgen startar provdriften av ytterligare två projekt i Dalsland, Birgitta L (Västergården) och Ann-Marie S (Tängelsbol).
Publicerad den 8 December 2008

Dessa två projekt med totalt tre verk kommer sammantaget ha en effekt på 5,4 MW, vilket motsvarar det årliga behovet av hushållsel för cirka 8 000 lägenheter. Driftsättning beräknas ske i början av 2009.

– Hela vår vindkraftsatsning bygger på en stark vilja att kunna förse våra kunder och oss själva med miljövänlig energi. Namngivningen är ett bevis på uppskattning, de medarbetare som hittills har fått vindkraftsprojekt namngivna efter sig har i snitt arbetat nästan 29 år i bolaget, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Wallenstam har efter driftsättningen av de två projekten i Dalsland totalt sju vindkraftverk i drift med en total effekt om 10,1 MW. För att Wallenstam ska kunna bli självförsörjande på förnyelsebar energi krävs en effekt på 100 MW.

– Vi har flera spännande projekt på gång och fortsätter aktivt att leta lägen över landet för att kunna nå vårt mål att bli självförsörjande på förnyelsebar energi 2012. Nästa projekt som driftsätts är två verk i Dalarna, vi räknar med att det sker i början av nästa år, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Eolus Vind har ansvarat för byggnationen av de två vindkraftsprojekten i Dalsland som nu sätts i provdrift.

Wallenstams vindkraftsprojekt i drift heter:
Dan C. (Rålanda)
Susan H. (Hörby)
Rose-Marie G. (Lyngby)
Bengt C. (Gategården)
Birgitta L. (Västergården)
Ann-Marie S. (Tängelsbol).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige