Image
Vy över Göteborgs hamn.
Vy över Göteborgs hamn. Bild: Göteborgs Hamn AB

Tritax Eurobox premiärköper i Sverige

Transaktioner Europeiska logistikbolaget Tritax, med bas i Storbritannien, gör entré på den svenska marknaden med ett köp för 474 miljoner kronor i Göteborgs hamn.
Publicerad den 18 Juni 2021

Tritax Eurobox köper två stycken logistikbyggander i Göteborgs hamn. De två husen har är 16 200 respektive 12 700 kvadratmeter stora. Bygganderna är fullt uthyrda till hyresgäster som Agility AB, Nordicon AB och Vink Essåplast Group AB och renderar totalt en årlig hyresinkomst om 18,04 miljoner kronor.
– Vi är mycket glada över att förvärva vår första tillgång i Norden, vilket stämmer överens med vår disciplinerade investeringsstrategi och våra långsiktiga strategiska mål. Fastigheten ligger i regionens starkaste logistikläge och erbjuder rejäl uppsida genom arbete med hyresgästerna för att genomföra deras affärsplaner och öka hyrorna till marknadsnivåer, säger Nick Preston, fondförvaltare på Tritax Eurobox.
– Vi förväntar oss en fortsatt stark hyrestillväxt i Göteborgs hamn på grund av den naturliga begränsningen av mark i hamnområdet och den ökande efterfrågan från hyresgäster. Göteborgs Hamn har en tydlig plan för tillväxt, med betydande infrastrukturinvesteringar, vilket ytterligare stärker denna plats.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY