Image

Triss i spadtag för NCC

Bygg/Arkitektur Inom loppet av en vecka startar NCC tre kontorsbyggen - i Stockholm, Malmö och Mölndal.
Publicerad den 27 Augusti 2014
Katarina Wåhlin Alm. Bild: NCC Property Development
Katarina Wåhlin Alm.

Sammanlagt handlar det om 66 000 kvadratmeter Breeamcertifierade kontorslokaler.
Först ut är etapp 2 av Torsplan i Stockholm, följt av Exlent Hyllie i Malmö och SCA-huset i Mölndal.

– Det finns en vision och målsättning att skapa attraktiva och hållbara arbetsplatser för invånarna i de här städerna, och vi är stolta över att få vara en del av den utvecklingen, säger Katarina Wåhlin Alm, landschef på NCC Property Development Sverige.

Fastigheterna är Green Building-fastigheter och blir certifierade enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam. Det innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, samt energi- och vattenanvändning.

Första spadtaget för Torsplans andra etapp tas den 29 augusti och beräknas stå färdig i slutet av 2016. Fastigheten på 26 000 kvadratmeter ligger i Hagastaden, en ny stadsdel i Stockholm nära parker, bostäder och Karolinska Sjukhusets världsledande vård och forskning.

Exlent Hyllie är ett modernt kontorshus på 8 000 kvadratmeter, belägget i Malmös växande stadsdel Hyllie med närhet till både Öresundsbron och Malmös innerstad. Spaden sätts i marken den 4 september och planeras vara klart under 2015.

Den 5 september startar bygget av det 32 000 kvadratmeter stora kontorshuset i Mölndal. Stena Fastigheter köpte fastigheten i juni i år och NCC har hyrt ut hela ytan till hygien- och skogsindustriföretaget SCA, som flyttar in i december 2016. För Mölndals stad och NCC är detta början på utvecklingen av Mölndals innerstad, med visionen att skapa en attraktiv stadskärna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige