Image
Trianon köper fastigheten Docenten 4 på Hermodsdal i Malmö.
Trianon köper fastigheten Docenten 4 på Hermodsdal i Malmö. Bild: Nevsten Fastigheter

Trianon köper i Malmö

Transaktioner Trianon köper en bostadsfastighet på Hermodsdal i Malmö omfattande cirka 4 000 kvadratmeter fördelat på 51 lägenheter. Det underliggande fastighetsvärdet är 66,5 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Januari 2019
Olof Andersson, vd för Trianon. Bild: Trianon
Olof Andersson, vd för Trianon.

Affären rör fastigheten Docenten 4. Säljare är Glimmerstjärnan AB, ett bolag kopplat till Nevsten Fastigheter och underliggande fastighetsvärde uppgår till 66,5 miljoner kronor, vilket motsvarar ett värde på cirka 15 700 kronor per kvadratmeter efter avdrag för latent skatt om 3,5 miljoner kronor.

Den förvärvade fastigheten på Hermodsdal i Malmö är belägen i anslutning till Trianons övriga fastigheter på Hermodsdal. Förvärvet sker i bolagsform. Tillträde av fastigheten planeras till den första mars 2019. Förvärvet kommer att finansieras genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån, i enlighet med bolagets policy.

– Förvärvet ligger i linje med vår strategi att förvärva bostadsfastigheter. Fastigheten ligger i direkt anslutning till våra fastigheter på Hermodsdal och passar väl in i vår förvaltningsmodell, säger Olof Andersson vd på Trianon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige