Image
Olof Andersson.
Olof Andersson. Bild: Trianon

Trianon förvärvar fastighet i centrala Malmö

Transaktioner Trianon har förvärvat fastigheten Spiralen 10 på Norra Sorgenfri i centrala Malmö, i dagsläget omfattande cirka 10 000 kvadratmeter. Säljare är Galjaden Fastigheter AB och tillträde sker vid avtalstecknande. Bolaget avser att sätta igång detaljplanearbetet omgående avseende de potentiella byggrätterna om cirka 18 000 BTA.
Publicerad den 1 Juli 2021

Den förvärvade fastigheten på Norra Sorgenfri är belägen i centrala Malmö. Norra Sorgenfri är ett av Malmös större stadsbyggnadsprojekt, en plats som tidigare varit ett område av industrikaraktär och som nu omvandlas till bostadsområde.

Den aktuella fastigheten Spiralen 10 är i dagsläget bebyggd med kontors- och industrilokaler om cirka 10 000 kvadratmeter, varav cirka 4 300 kvadratmeter är uthyrda. Resterande yta är tomställd. Förvärvet sker i bolagsform och har finansierats genom befintlig kassa.

Galjaden Fastigheters initierade och påbörjade detaljplanearbete tas nu över av Trianon för ett målinriktat utvecklingsprojekt med fokus på bostäder.
– Vi är glada att förvärva potentiella byggrätter på ett område som tillhör ett av stadens större stadsbyggnadsprojekt och ser fram emot att utveckla bostäder på ett centralt och attraktivt läge, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

MAQS Advokatbyrå har varit legal rådgivare till Trianon.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige