Image

Trendbrott: nyproduktionspriserna närmar sig successionsmarknaden

Bostäder För första gången på länge ligger medelutropspriset på nyproduktion och succession på samma nivå. Trenden syns i Stockholms län, och är som allra starkast i Stockholms kommun.
Publicerad den 17 Oktober 2018
Kvadratmeterpris på utbud (medel)
Stockholm, lägenheter Bild: Booli
Kvadratmeterpris på utbud (medel) Stockholm, lägenheter

– Historiskt har trender på marknaden ofta börjat i Stockholm, så det är rimligt att anta att trenden snart syns även på andra håll i landet, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

I september kostade en nyproducerad lägenhet ungefär 71 000 kronor per kvadratmeter, och snittet för en lägenhet på andrahandsmarknaden var runt 69 000 kronor per kvadratmeter (medelutropspris per kvadrat). Priserna på nyproducerade lägenheter har minskat, medan successionslägenheterna har ökat i pris.

– En stor del av de nyproducerade lägenheter som lades ut för ett år sedan har prissänkts. Samtidigt ser vi att de nyproducerade lägenheter som läggs ut nu har ett lägre pris som är anpassat till det nya marknadsläget. För den som ska köpa betyder det att det finns många alternativ att välja mellan – en del av de nyproducerade lägenheterna till salu är dessutom inflyttningsklara, säger Matilda Adelborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige