Image

Tre nya byggherrar till Vallastaden

Bygg/Arkitektur Omniplan, Gotec och Byggfast kommmer att få bygga bostäder i framtidsområdet Vallastaden i Linköping.
Publicerad den 20 September 2013

Totalt är nu elva byggherrar klara. De övriga är Hemgården Byggnadsaktiebolag, HSB Östergötland, Hökerum Bygg AB, Maria Grahn, Myresjöhus Mark AB, Stångåstaden, Bostaden Projektutveckling Linköping AB och Sefa Byggnads AB.

Diskussioner med ytterligare exploatörer pågår.

- Vallastaden växer, intresset ökar och bostäder efterfrågas. I dag kan vi konstatera att vi har bostäder i Vallastaden av karaktär som definitivt sticker ut arkitekturmässigt, vilket är en förutsättning för ett lyckat bo - och samhällsexpo sommaren 2016 säger Tommy Hultin, vd för Linköpings Expo.

- Vår förhoppning är att arbetet nu kommer att fortsätta i den anda av dialog och samverkan som präglat Vallastaden sedan starten säger kommunalrådet Johan Lundgren (C).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige