Image

Tre aktörer bygger nya lägenheter i Nyköping

Bygg/Arkitektur Bygg-Fast tillsammans med Larsson Arkitekter och Riksbyggen planerar att uppföra 120-140 hyresrätter i kvarteret Kattugglan i Nyköping. Byggstarten är planerad till årsskiftet 2017/2018.
Publicerad den 15 Mars 2017

– Intresset är stort för fler nya bostäder i området och i Nyköping. Vår ambition med bostadsområdet är att attrahera många hyresgäster med både små och stora hyreslägenheter. Nyköpings är en attraktiv växande stad och vi vill vara delaktiga i Nyköpings pågående och kommande utveckling, säger Peter Bellevik, vd på Bygg-Fast.

– Det är verkligen roligt att vara med och skapa nya hyresrätter i ett växande Nyköping. Med Riksbyggen som framtida förvaltare och samarbetspartner i utvecklingen av området, är förutsättningarna mycket goda för ett lyckat slutresultat. Vi ser fram emot att tillsammans forma den nya stadsdelen i Marieberg, säger Jerker Larsson, vd på Larsson Arkitekter.

– Vi ser ett stort behov av fler hyresrätter i expansiva Nyköping. I rollen som samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara med och bidra till Nyköpings fortsatta tillväxt genom att skapa fler bostäder.
Det är ett mycket bra läge med närhet både till kommunikationer och till Hållets naturreservat med skogen inpå knuten. Det ligger helt i linje med Riksbyggens ambitioner att skapa hållbara och attraktiva bostäder, säger Carl-Johan Hansson, affärsområdeschef på Riksbyggen.

Det blir i första hand mindre lägenheter och som kommer att inrymmas i flerbostadshus om 4-5 våningar. Det exakta antalet lägenheter är inte fastställt ännu, men det handlar om 120 till 140 nya bostäder. Det nya bostadsprojektet ligger i kvarteret Kattugglan vid Stenbrovägen i Nyköping.

Projektet genomförs i bolagsform ägt av Bygg-Fast och Larsson Arkitekter tillsammans med Riksbyggen. Byggstarten är planerad till årsskiftet 2017/2018.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige