Image
Joakim Weijmer, vd Train Alliance.
Joakim Weijmer, vd Train Alliance. Bild: Train Alliance

Train Alliance rörelseresultat 55 miljoner

Bolag Train Alliance, ett projektutvecklingsbolag som äger, utvecklar och driver anläggningar för järnvägsnära verksamhet, hade rörelseintäkter på 117 miljoner kronor (55,3) under andra kvartalet, varav 66 miljoner kronor i realisationsresultat från försäljning av Riksterminalerna i Sigtuna.
Publicerad den 5 Augusti 2022

Rörelseresultatet steg till 54,8 miljoner kronor (7,6). Justerat substansvärde per aktie steg till 130:65 kronor jämfört med 67:98 kronor vid årsskiftet.

– Vi levererar ett mycket starkt kvartal med ett rekordhögt rörelseresultatet på 54,8 miljoner kronor, uppnått med intäkter från Rikskombi-terminalerna i Sigtuna och försäljningen av desamma. Det starka resultatet visar att Train Alliance gått in i ett nytt skede där vårt förädlingsarbete på allvar börjar visa resultat, skriver vd Joakim Weijmer.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige