Image
Bild: Tosito.

Tosito satsar i Göteborg

Bolag Fastighetsbolaget Tosito etablerar sig i Göteborg med fokus på bostadsutveckling.
Publicerad den 14 November 2020

Tosito har sedan 2014 etablerat sig och blivit en av de största bostadsutvecklarna i Jönköping. Göteborg blir nu den tredje staden man satsar i, sedan tidigare har det även varit klart att man ska bygga bostäder i Linköping.

Tosito är igång med detaljplanarbete för bostäder tillsammans med Nordr i projekt Åkered. Utöver detta planerar man även fler bostadsprojekt i Göteborg.

I dagsläget har Tosito ett fastighetsbestånd om 160 000 kvadratmeter och just nu fyra bostadsprojekt i byggnation i Jönköping och Habo.

– Satsningen i Göteborg innebär roliga och nya utmaningar, något som vi lockas av. Det är en annan marknad och stadens utveckling har högt tempo. Det känns väldigt roligt att ta detta steget och ta oss an nya utmaningar, skaffa nya partners, nya erfarenheter och börja ytterligare en resa med vårt team, säger Tositos vd Tommy Fritz, enligt ett pressmeddelande.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige