Image
Bild: Istock

Tosito säljer fastighet till Randviken – blir storägare

Transaktioner Tosito säljer lager- och industrifastighet i Nässjö till Randviken och blir samtidigt en storägare i börsbolaget.
Publicerad den 2 September 2021

Fastigheten Svarven 4 i Nässjö är fullt uthyrd till starka hyresgäster och den uthyrbara arean uppgår till cirka 41 000 kvadratmeter med en total markareal om cirka 90 000 kvadratmeter.

Största hyresgästen i fastigheten är bolaget ITAB som är verksamma inom tillverkningsindustrin. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1964 och har sedan dess genomgått flera om- och tillbyggnationer. Den senaste större utbyggnaden skedde 2012 avseende ett cirka 8 300 kvadratmeter modernt höglager åt ITAB. Byggnaden inrymmer till största del industriytor för trä- och plåtbearbetning samt lagerlokaler.
– Den här affären är utmärkt ur flera aspekter. Dels kommer fastigheten i sig att leverera ett stabilt och förutsägbart kassaflöde under en lång tid framöver och bidra positivt till Randvikens förvaltningsresultat. Den andra aspekten är att vi får in Tosito som en ny långsiktig och finansiellt stark aktieägare. Jag är väldigt imponerad över vad Tosito har åstadkommit på sina hemmamarknader och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Tosito och hyresgästerna i fastigheten framöver, kommenterar Gustaf Segerborg, vd Randviken Fastigheter.
– Efter mycket bra dialog med Randviken har vi lärt känna varandra och det känns väldigt roligt att tillsammans göra denna affär. För oss känns det mycket bra att en stark och seriös aktör tar över fastigheten och fortsätter förvalta den långsiktigt. Vi ser fram emot att som aktieägare följa Randvikens fortsatta utveckling, säger Tommy Fritz, vd Tosito.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige