Image
Tosito köper i Vättersnäs.
Tosito köper i Vättersnäs. Bild: Tosito

Tosito ökar i Jönköping

Transaktioner Tosito utökar sitt fastighetsbestånd i Jönköping genom att köpa en industrifastighet i Vättersnäs av Västerhuset.
Publicerad den 29 Juni 2021

Tosito fortsätter att satsa i Jönköping. Fastighetsbolaget har nu köpt fastigheten Jönköping Utkastet 3 av Västerhuset. Fastigheten ligger i Vättersnäs i Jönköping. Fastigheten har en total uthyrningsbar area om 9 040 kvadratmeter med en tomtareal om 35 191 kvadratmeter. Industrifastigheten är fullt uthyrd med Holmgrens Bil som stark ankarhyresgäst.
– Efter att ha förvaltat och utvecklat denna fastighet under flera år så välkomnar vi med varm hand Tosito som ny ägare och ser fram emot att följa deras fortsatta resa med fastigheten. I samband med försäljningen blickar vi nu framåt och letar aktivt efter nya projekt och fastigheter i våra fokusområden, Jönköping och Skövde, för att fortsatt stärka vår position på den kommersiella marknaden, säger Björn Karlsson, vd för Västerhuset.
– Vi brinner för Jönköping och vill fortsätta att expandera i länet. Det känns kul att göra affär med Björn och Västerhuset som vi känner väl sedan tidigare. Fastigheten Utkastet 3 är en spännande byggnad med stor utvecklingspotential i flera olika inriktningar. Nu ser vi fram emot att börja förvalta fastigheten och lära känna dess hyresgäster, säger Tommy Fritz, vd för Tosito.

Newsec har varit säljarens rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige