Image

Tornstaden bygger och hyr ut till Volvo

Bolag Tornstaden har fått uppdraget av Volvo Personvagnar AB att uppföra en ny bilserviceanläggning på cirka 19 000 kvadratmeter för dotterbolaget Volvo Bil. Volvo Personvagnar har också tecknat kontrakt om att hyra fastigheten av Tornstaden.
Publicerad den 21 Oktober 2016

Byggnationen av den nya Volvo Bil-anläggningen i Torslanda är påbörjad och när den är färdigställd kommer den att innehålla kontor, verkstad och bilförsäljning med en totalyta på
cirka 10 500 kvadratmeter. I uppdraget som Tornstaden tilldelats ingår även byggnation av ett parkeringshus om cirka 8 500 kvadratmeter i direkt anslutning till bilserviceanläggningen.

- För Tornstaden är detta ett projekt som går helt i linje med vår affärsidé; att utveckla, bygga, äga och förvalta fastigheter, säger Jan Edlund, koncern-vd för Tornstaden.

Volvo Bil hyr i dag en äldre byggnad för bilförsäljning och kontor på samma fastighet som den nya anläggningen kommer att uppföras. Tornstaden köpte sommaren 2016 fastigheten för att möjliggöra byggnationen av den nya anläggningen.

Volvo Bil Torslanda flyttar in i den nya anläggningen i två etapper. Kontor, verkstad och bilförsäljning beräknas vara inflyttningsklara i december 2017, därefter rivs den gamla byggnaden för att ge plats åt ett nytt parkeringshus. Byggnationen i sin helhet är färdigställd sommaren 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY