Image

Tornstaden bygger åt Wallenstam

Bygg/Arkitektur Tornstaden har fått i uppdrag av Wallenstam att ansvara för totalentreprenaden av 158 hyresrätter i Bandhagen i södra Stockholm. I veckan togs det första officiella spadtaget av Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård och Wallenstams vd Hans Wallenstam. Nu påbörjas byggnationen av de sju punkthusen längs med Trollesundsvägen och första inflyttning beräknas ske under Q3 2019.
Publicerad den 25 Maj 2018
Trollesunds Gårdar. Bild: Sjögren Arkitekter
Trollesunds Gårdar.

Trollesunds Gårdar, som ligger i Bandhagen i södra Stockholm, är ritat av Sjögren Arkitekter och består av sju punkthus som byggs runt trivsamma gemensamma gårdar. Samtliga lägenheter kommer att ha balkong och naturliga materialval. Förutom 158 lägenheter kommer det även byggas garage och cykelparkering.

– Tornstaden har tidigare samarbetat med Wallenstam i ett antal bostadsprojekt och vi är mycket glada att vi återigen får förtroendet. När bostadsmarknad och förutsättningar förändras är det viktigt att ha förtroende för varandra och ett flexibelt förhållningssätt till processen, för att driva projektet framåt i positiv anda så som vi tillsammans gör i Trollesunds Gårdar, säger Erik Olofsson, vd på Byggnads AB Tornstaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Johansson om Helix och Oscars kamp: "Han ska ha credd"

Bolag Oscar Properties kris har inte gått Fastpartners vd Sven-Olof Johansson obemärkt förbi – men han försäkrar att framtiden för Helix, etapp två av Norra Tornen, inte påverkas av samarbetspartnerns utsatta läge. För Fastighetssverige berättar han mer om projektet och synen på affärskollegan Oscar Engelbert.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY