Image
Liselott Bergkvist, Peab och Göran Wendel, Tornet.
Liselott Bergkvist, Peab och Göran Wendel, Tornet. Bild: Peab

Tornet och Peab bygger hyresrätter i Lillhagsparken

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 288 hyreslägenheter i projektet Hökälla Säteri i Lillhagen på Hisingen i Göteborg. Beställare är Tornet Bostadsproduktion AB och kontraktssumman uppgår till 402 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juli 2020

På det gamla sjukhusområdet Lillhagsparken bygger nu Peab 288 nya hyreslägenheter åt beställaren Tornet. Projektet, som fått sitt namn från den herrgårdsbyggnad som fanns i området fram till 1933, är placerat i den sydöstra delen av parken i direkt anslutning till skogen. På platsen kommer det att byggas två stycken lamellhus i tegel, fyra stycken punkthus samt underjordiskt garage.

– Vi ser fram emot att bygga fler lägenheter tillsammans med Tornet och på så sätt bidra till att utbudet av hyresrätter i Göteborg ökar. Det känns också bra att vi kan vara med och väcka liv i Lillhagsparken på nytt och både bevara och utveckla den befintliga miljön, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab i Göteborg.

Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under hösten 2020. Inflyttning är beräknad till vintern 2022.

– Det är bra att vi kan fortsätta vår etablering i Lillhagsparken. Extra positivt är att vi gör det i form av våra lågenergibyggnader där vi på ett smart sätt både direktanvänder och lagrar solenergi, säger Tornets vd Göran Wendel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige