Image

Tobin skjuter upp tillträde

Bolag Tobin Properties skjuter upp förvärvet av projekt Fjärdingen i Uppsala.
Publicerad den 31 Oktober 2017

Tidigt i år gick Tobin ut med förvärvet av tre fastigheter i centrala Uppsala. Säljare var region Uppsala som flyttar ur två av fastigheterna vid årsskiftet.

Tobin utfärdade ett seniort säkerställt obligationslån om 300 miljoner kronor som bland annat skulle finansiera förvärvet – förutsatt att köparbolaget, Tobins dotterbolag Mariefjärd AB, skulle uppfylla vissa villkor före 1 november.

Mariefjärd har nu valt att inte förvärva Fjärdingenfastigheterna före 1 november. Som en konsekvens av detta kommer det belopp av obligationsemissionen som avsatts för förvärvet istället att stå kvar på ett pantsatt bankkonto till förmån för obligationsinnehavarna och får endast användas för återbetalning av obligationen i enlighet med vad som fastställts i obligationsvillkoren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige